Deltidsjobb

februar 24, 2011 § 4 kommentarer

Som student lever man gjerne på studielån. Eller på en deltidsjobb. Problemet med deltidsjobber er egentlig det at det er mer enn ett problem med dem.

i) De er deltid, ergo jobber man bare litt, og får følgelig bare litt lønn.
ii) Timelønnen i seg selv er ofte ikke noe å skryte av. Tariff, liksom. Hallo!
iii) Det er ofte utrolig kjedelig.
iv) Og slitsomt.
v) Man må faktisk jobbe de timene man skal.

Man har jo ganske dårlig tid som student. Spesielt som studine.

Det er lesing, forelesninger, lesesal og alle disse tingene. Men vi kan for all del ikke glemme kaffepausene. De er ganske elementære for at studeringen skal bli effektiv, og de tar ganske lang tid. Og så skal man spise. Helst opptil flere ganger hver dag. Og sosilisere seg. Og sove. Det er veldig viktig å sove, altså! I tillegg til dette skal man trene, gjerne være aktiv i en eller annen organisasjon eller forbund eller ha ett eller annet verv.

Og er man ikke bare student, men faktisk studine, så skal man også sørge for å se fasjonabel ut, ha et passelig utsvevende uteliv innimellom og generelt sett være litt kul. Det tar tid, altså.

Hvordan i allverden skal man få tid til deltidsjobben da?

Spesielt om man må ta buss til jobben. Da tar det iallfall lang tid. Og så bruker man faktisk penger på bussen, så man tjener mindre. På en måte.

Det er ikke det. Jeg skulle gjerne hatt en jobb, jeg. Fortrinnsvis en godt betalt en. Du må gjerne ansette meg om du har en godt betalt, enkel, morsom deltidsjobb på lur, altså!

Jeg er jo studine. Vi er pliktoppfyllende, flinke vesner.

Reklamer

Tagged: , , , ,

§ 4 Responses to Deltidsjobb

 • Hakkespett sier:

  Morsom post. Du skriver veldig fint. Tror alle som har studert kan kjenne seg igjen med deltidsjobb, økonomi og studier. Heldigvis var ikke jeg studine. Bare student.

 • Eva sier:

  Eg har egentlig slått frå meg tanke om deltidsjobb no som student. Satsar heller på å jobbe MASSEMASSEMASSE i sumar. Har heldigvis fast sommarjobb heime der eg etter sigande skal stige i timelønn ved ansenitet.. så jo.

  Men har tenkt det same, korleis finn desse overmenneska med deltidsjobb, toppkarakterar og sosialt liv all tida og overskuddet frå? Eg lurer. Då føler eg meg forresten litt undermenneskelig som klarer å ligge litt etter med pensum til trass for at eg ikkje jobbar. Rart med det.

  Bra skrive forresten 🙂 Og ja, eg har til tider særs rare draumar!

  • Overmenneskene, ja. Jeg tror noen mennesker ikke sover. Eventuelt er de kanskje aliens. Jeg vet ikke. De har bare tid til ALT! Til og med Fable 3 på xbox. Jeg er iallfall ikke noe overmenneske 😛

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading Deltidsjobb at Sukkerspinneriet.

meta

%d bloggere like this: