Død og fordervelse

april 1, 2011 § 2 kommentarer

Vi fikk utdelt hver vår rotte. De er ganske ekle av seg, altså. Nå skal de sies at disse rottene hadde blitt avlivet minst en hel halvtime før vi fikk dem. Labrotter. Fra Haukeland.

Om du noen gang har lurt, døde rotter lukter død og fordervelse.

Sikkert fordi de er døde. Og holder på å bli fordervet. Da lukter det sånn. Død og fordervelse lukter ikke noe godt, altså. Og dette er ikke noe som forbedrer seg, akkurat. Man gjenoppliver jo ikke de døde labrottene, så det forblir døde, og til lenger tid som går, til mer fordervet blir de. (Det er helt sant, forråtnelsesprosessen fortsetter og fortsetter, selv om man pirker med både pinsett og skalpell).

Død og fordervelse, på hvitt papir, under lupen.

Denne døde rotten skulle jo studeres i alle retninger, skisser skulle tegnes og spørsmål besvares. Ikke bare skulle vi se på disse rottene, de skulle åpnes opp og granskes nøye på innsiden. Jeg tuller ikke, altså, når jeg sier jeg flyr rundt med skalpeller og nye skalpellblader i sekken. Det er helt, helt sant. Men jeg bruker dem ikke på mennesker, kun på døde labrotter. Og innimellom andre allerede avlivede vertebrater.

Biologi er et artig fag!

Men så var det disse rottene da. Som skulle inspiseres og skjæres i og gud vet hva. Faktisk så lærer man ganske mye av å dissekere. Men mest lærer man om den man sitter ved siden av, om vedkommende ser ut som om han aldri har gjort annet enn å flå pelsen av et kadaver. Men joda, det er jo et fint talent å ha?

Og rottene var fortsatt like døde og like fordervet. Og jeg var fortsatt like forbanna allergisk mot pelsdyr, selv om de var døde.

Reklamer

Tagged: , , , , , , , ,

§ 2 Responses to Død og fordervelse

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading Død og fordervelse at Sukkerspinneriet.

meta

%d bloggere like this: