Studenttips: slik sparer du penger i hverdagen

september 1, 2011 § Legg igjen en kommentar

Et pittelite gjesteinnlegg:

Økonomien til den jevne student er preget av månedlige betalinger på husleie, tilbud i nærbutikken og et jag etter penger for å dra ut på byen og nyte noen øl. Men om du er flink til å disponere pengene dine, så kan du sitte igjen med flere goder enn det du kanskje hadde trodd i slutten av uken.

Her er et par punkter du kan spare penger på:

Lån. (http://www.lane.no) Om du har studielån, så er det på en måte veldig økonomisk riktig av deg. Forbrukslån, kredittkort og andre lån som fører til forbruksgjeld bør du holde deg i aller høyeste grad unna.

Tenk også på å sette opp et budsjett slik at du har kontroll på antall inntekter og utgifter hver eneste månede. Det er kjedelig å måtte gå tom midt i måneden fordi man har glemt å planlegge det økonomiske.

Andre hverdagslige ting som kontaktlinser (http://www.minekontaktlinser.net/) vil også være gunstig å spare penger på. Ikke kjøp de hos optiker – men kjøp de på internett. Statistikk viser at man kan tjene så mye som 50 % ved å kjøpe de online, noe som er en god del penger for en fattig student.

Til slutt vil jeg anbefale samtlige å dra på nærbutikken sin og følge med på reklameplaktatene. Kanskje det ikke alltid er like attraktiv mat som blir solgt ut til 30 og 50 prosent, men du vil finne fort ut at mat er en veldig stor utgiftspost når du flytter hjemmefra.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading Studenttips: slik sparer du penger i hverdagen at Sukkerspinneriet.

meta

%d bloggere like this: